Vrouw - 58 - slaapprobleem 
Ik had al bijna 1 jaar problemen met inslapen, lag om de dag wakker tot half 5 en zat uren beneden omdat ik niet meer kon liggen van de pijn in mijn heupen of nek. Ik had ook van alles geprobeerd zoals rustgevende muziek, lezen, rustgevende thee en druppels die goed waren om in te slapen, niks hielp. Miriam behandelde mij al voor mijn rugproblemen en vertelde mij over een nieuwe methode. Ze gaf me een foldertje mee, thuis heb ik het gelezen en toen ik weer midden in de nacht beneden zat heb ik Miriam een mail gestuurd met de vraag of ze mij wilde helpen met mijn slaapproblemen. Het was een emotionele behandeling en we hebben dingen naar boven gehaald die pijnlijk maar goed waren dat ze ter spraken kwamen. Ik kreeg een ademhalingsoefening mee en die doe ik 3 x per dag 5 minuten. Na 2 nachten sliep ik zomaar 4 nachten achter elkaar meteen in. Ik was verbaast en na nog eens 4 dagen achter elkaar gewoon inslapen is het nu een natuurlijk proces. Ik ga naar bed, doe mijn ademhalingsoefening en slaap binnen ongeveer 5 minuten. Ik slaap nu al bijna een maand elke avond gewoon in. Ik ben zo blij en voel me ook veel fitter overdag".

Man - 53 - spanning
Sinds een jaar had ik last van een hardnekkige klacht in mijn nek/achterhoofd gebied. Een klacht waarbij het steeds nodig was om spanning ‘te ontladen ‘. Dat ontladen ging gepaard met een steeds terugkerende beweging waar ik niet goed van werd. Mijn klacht had zich ontwikkeld tot een soort tik. Ik werd er een soort van wanhopig van. Na precies 1 behandeling ben ik na een jaar 100% verlost van mijn klacht en ben daar zielsgelukkig mee!

Vrouw - stress
Wow.. met dank aan de mooie MEP sessie ging ik vandaag huppelend in een rood jasje door het gebouw van mijn oude werkgever. Daar waar ik zoveel jaren een knoop in mijn maag heb gevoeld, was het vandaag helemaal kalm en rustig. Super mooie gesprekken gevoerd en huppelend en energiek de deur weer uit! Dankbaar!
Annemijn Kramer, van Coach- en trainingspraktijk Rust in je brein 

Vrouw - 73 - spanning
Ik wilde af van de druk die ik ervaarde als ik dacht aan een bepaalde gebeurtenis. Een voorval waar ik niet mee om kon gaan en waar ik steeds mee geconfronteerd werd. De druk uitte zich in de vorm van hoofdpijn, druk op mijn borst en druk in mijn hoofd. Tijdens de sessie voelde ik het al zakken en na de sessie kon ik eindelijk de situatie met andere ogen zien, veel milder. Ik kan er nu veel beter mee om gaan en voel meer rust in het algemeen. En als het op bepaalde momenten nodig is, kan ik met een oefening weer de rust vinden. Het gaat goed en ik ben hier heel erg blij mee.

Vrouw - ganglion
Echt een aanrader.
Ik ben laatst bij Miriam geweest omdat ik last had van mijn ganglion in mijn pols. Al dagen liep ik met vreselijke pijn en kon mijn hand niet bewegen. En ...echt fantastisch..na 1 behandeling was mijn ganglion en de pijn verdwenen. Tot nu, inmiddels alweer een maand geleden. Echt super! 
Jacqueline Berghoef

Vrouw -  artrose
Al jaren kom ik een keer in de maand bij Miriam voor mijn artrose. Altijd heb ik pijn, nog geen minuut zonder pijn. Haar behandeling houdt mij op de been. Toen ik hieraan begon hoopte ik dat mijn lichaam hier zoveel van zou verbeteren dat het wat aangenamer zou worden. Nou dat werd het. Ik sta weer gewoon op uit een stoel. Ik kan weer gewoon uit een auto komen. Nu heb ik twee nieuwe heupen. Een ervan deed weer behoorlijk pijn en hij knakte bij het lopen. Door een andere behandeling, kijken of het lichaam dit zelf blokkeert, is het knakken helemaal weg en de pijn vele malen minder. Mijn pijn gaat nooit over maar is door de behandeling van Miriam wel veel dragelijker geworden.
Ria Tijssen

Man - 50 jaar - axonale polyneuropathie
Client heeft sinds circa 3 jaar last van doofheid/tintelingen met name 's nachts en in de vroege ochtend in beide handen en voeten.
Anderhalf jaar geleden is de diagnose axonale polyneuropathie gesteld. Dit is een aandoening van de zenuwen. Je zou kunnen zeggen dat de elektrische bedrading niet meer helemaal goed werkt.
Na de eerste behandeling had cliënt al minder last van de voeten. Na de vierde behandeling ging het over de gehele linie beter, bovendien was hij meer uitgerust 's ochtends. Na de vijfde behandeling zijn de tintelingen en doofheid niet meer aanwezig. We houden een vinger aan de pols door middel van een onderhoudsbehandeling.

Vrouw - 68 jaar - onderrug en benen
Inmiddels ben ik 4 keer bij Miriam geweest en de behandelingen hebben goed geholpen zodat ik minder tot geen pijn meer heb. Mijn klachten waren vanuit de onderrug pijn in mijn benen ook 's nachts. Miriam is een erg vriendelijke gevoelige vrouw die goede tips en oefeningen ter ondersteuning geeft. Nogmaals van harte bedankt Miriam en als het nodig mocht zijn zie je me gewoon weer verschijnen.

Man - 58 jaar - schouderklachten
Via Shiovit ben ik doorgestuurd geweest naar APS Praktijk Vitalis.
Ik had klachten aan mijn beide schouders, nauwkeuriger gezegd mijn cuffs, en ik ben er na enkele behandelingen goed vanaf gekomen.
Goede info en goede tips van Miriam zijn hierbij debet aan. Van harte aanbevolen.

Vrouw - 55 jaar - nekklachten
Na jarenlang een stijve, pijnlijke nek te hebben attendeerde iemand mij op de APS Praktijk Vitalis. Na 3 behandelingen weet ik niet waar ik ben, in een woord geweldig, zeker het proberen waard, ook voor andere klachten kun je hier terecht 👍🏼

Vrouw - 58 jaar - frozen shoulder en rugklachten
Ik kwam i.v.m. forse pijnklachten van een frozen shoulder en rugklachten. Werd 's nachts gemiddeld 7x per nacht wakker met zenuwpijnen uitstralend naar mijn arm en hand. Had al snel resultaat, zowel voor mijn rug en voor de pijn in mijn arm/schouder. Zenuwpijnen namen snel af. Miriam neemt het gehele lichaam mee in haar behandelingen. Geeft adviezen. Alles op een rustige wijze. Je komt er ook nog ontspannen vandaan. Kan haar behandelingen iedereen aanbevelen. Mochten de klachten nog eens toenemen weet ik waar ik moet zijn!

Vrouw - 19 jaar - fibromyalgie
Na jaren lang pijnklachten, vele ziekenhuisbezoeken, onderzoeken en allerlei fysiobehandelingen heb ik de diagnose fibromyalgie gekregen via de reumatoloog. Via facebook ben ik terecht gekomen bij APS Praktijk Vitalis. Daar vertelde ik wat mijn klachtenpatroon inhield onder andere: pijn in mijn benen, armen maar vooral in mijn nek, schouders en rug. Ook had ik last van concentratieproblemen, slapeloosheid en extreme vermoeidheid. Miriam luisterde naar mijn verhaal en leek dit ook te begrijpen. Ik begon al snel verbetering te merken aan mijn lichaam, ik kon eindelijk weer een nacht doorslapen. En kreeg meer energie. Nu na 7 behandelingen is er voor mij een wereld van verschil. Ik slaap weer goed, ik kan nu ook leuke dingen doen zoals opstap gaan wat ik voorheen niet meer kon, ik sport nu weer. En ik heb echt nog wel dagen erbij dat ik nog heel veel last heb, en ik moet nog steeds mijn tijd goed inplannen. Maar nu heb ik weer pijnvrije dagen, wat ik toen nooit had.

Ik ben Miriam hier heel erg dankbaar voor, en zou iedereen deze behandelingen aanraden.

Vrouw - syndroom van De Quervain (peesontsteking van de pols)
Een cliënt die, toen ze bij mij kwam, al ruim een jaar lang pijn had aan haar pols. Ze heeft vijf behandelingen gehad en aangezien de behandelingen doorwerken, wilden we even bekijken hoe het verder zou gaan. Nu, zes weken later ontving ik onderstaand berichtje van haar;

"Hoi Miriam, het is de goede kant op gegaan! Het heeft toch gewerkt! Hopen dat het zo blijft!
Ik heb nog even gewacht om het te laten weten omdat het soms nog op en af ging, maar sinds het laatste bezoek is het steeds beter gegaan, geen noemenswaardige terugval gehad. Ik wil je hiervoor heel erg bedanken."

Vrouw - 52 jaar - fibromyalgie
Gedurende vele jaren heb ik vaak een fysiotherapeut bezocht voor uiteenlopende klachten van pijn in mijn benen, armen, maar vooral nek, schouders en rug. Uiteindelijk kwam ik bij Miriam terecht.
Na een grondige analyse van wat er aan klachten speelde, dacht zij gelijk aan fibromyalgie.
De rheumatoloog bevestigde dit. Het was goed om eindelijk duidelijkheid te hebben in wat er aan de hand was, zodat ik hiermee om kon leren gaan.
Miriam heeft gezorgd dat de klachten een stuk draaglijker werden, of zelfs verdwenen.
Ook kan ik met al mijn vragen bij haar terecht en zoekt ze naar een goede oplossing indien nodig.
Ze heeft verschillende soorten van aanpak, bijv. dmv dornmethode mijn wervels rechtzetten, tot het losmaken van bindweefsel mbv cupping, hetgeen me nergens anders lukte zonder hele pijnlijke behandelingen.
Ik heb elke 4 a 5 weken een onderhoudsbehandeling om alles een beetje op peil te houden, waar ik erg tevreden over ben.
Miriam tot zover bedankt voor alle goede behandelingen, inzichten en adviezen.
Thea

Vrouw - fibromyalgie
Tijd voor een compliment☺ Na vele bezoeken bij diverse therapeuten werd de pijn, die door mijn fibromyalgie wordt veroorzaakt niet minder. Totdat ik bij Miriam terecht kwam, zij begreep als geen ander hoe ik worstelde met mijn pijnklachten en zij wist letterlijk 'de vinger op de zere plek te leggen’. Er ging een wereld voor mij open toen de APS behandelingen aan sloegen, wat heerlijk om minder pijn te hebben. De pijnklachten zijn aanzienlijk verminderd en draaglijker.
Elsemiek

Vrouw - heftige onderrug klachten
Ik noem Miriam de "pijn-fee". Ik kampte al jaren met heftige onderrug klachten en heb veel verschillende therapiëen geprobeerd. Miriam was de eerste die mijn pijn écht begreep en vaak wist zij zelfs eerder dan ik zelf de kern van de pijn aan te wijzen. Door de lange periode van klachten, had de pijn zich verspreid van uit mijn onderrug naar o.a. mijn heupen, bovenbenen en schouders. Zonder dat ik haar aan hoefde te wijzen waar de meeste pijn zat had zij vaak zelfs eerder dan ik zelf de oorsprong van de pijn in de gaten. Haar methode heeft bij mij echt geholpen. Vanwege haar deskundigheid en haar fijne persoonlijkheid zou ik haar aan iedereen aanraden! Renske van Kollenburg

Vrouw - 63 jaar - evenwichtsproblemen en spierpijn hele lichaam
Client voelt zich erg goed bij de behandelingen. De spierpijnen in haar lichaam zijn minder aanwezig. Ze heeft meer rust in haar lichaam en hoofd. Ze heeft meer vertrouwen in zichzelf. Van mensen in haar omgeving krijgt ze te horen dat ze anders uit haar ogen kijkt, rustiger. Ze komt elke zes weken voor een onderhoudsbehandeling en voelt zich daar prima bij.

Vrouw - 61 jaar - pijn in bekken/lies
Enkele jaren geleden kreeg ik hevige pijn in mijn lies/bekken bij het lopen. Bij elke stap die ik zette voelde het alsof er een mes doorheen sneed. Fysiotherapie gehad; maar het verbeterde niet en op hun advies bekkentherapie gedaan. Ook dat gaf weinig verlichting. Ik was in het verleden al eens bij Miriam geweest en ik las bij een van de ervaringen op haar website het verhaal van iemand met bijna dezelfde klacht die er heel goed geholpen was. Ik heb meteen een afspraak gemaakt en ben weer fantastisch geholpen; de pijn is helemaal verdwenen! nu ga ik elke 8 weken voor een onderhoudsbehandeling voor allerlei andere pijntjes en klachten.
Ik raad iedereen aan die pijnklachten heeft om naar Miriam te gaan; vooral ook omdat zij een heel warme belangstellende vrouw is, waar je je ook echt gehoord voelt.

Vrouw - 42 jaar - fibromyalgie
Ik ben een aantal jaren geleden gestart met de behandelingen bij APS Praktijk Vitalis, ivm pijnklachten van fibromyalgie.
Mijn ervaring is erg positief, Miriam is een warme en lieve vrouw. Ze heeft echt oprecht aandacht voor je, kan goed luisteren zonder meteen een oordeel te hebben, wat erg prettig is.
De behandelingen doen mij goed, ik heb het gevoel dat dankzij de behandelingen de pijn voor mij draaglijk is.
Ze kan er natuurlijk niet voor zorgen dat mijn fibromyalgie weggaat maar wel dat ik er zo min mogelijk hinder van ondervind.
En ik ben daar erg blij mee, ik zou iedereen aanraden om het in ieder geval te proberen, je kan er ook niets mee fout doen. En hoe fijn is het als je lichaam weer minder pijnlijk is!

Vrouw - 56 jaar - slaaphanden en diverse andere pijntjes
Nou weet ik niet meer voor welke klacht ik het eerst bij jou kwam maar wel dat je me heel goed geholpen hebt met mijn slaaphanden. Die tintelden en er zat vaak geen gevoel in, werd er 's nachts gewoon wakker van. Maar na wat behandelingen bij jou ging het een heel stuk beter en nu zelfs zo goed dat ik er eigenlijk geen last meer van heb. De behandelingen doen geen pijn en zijn in een echt ontspannen sfeer. Het gaat nu dus goed maar mocht ik weer ergens problemen mee krijgen dan maak ik beslist weer een afspraak! Hoop dat anderen hier iets aan hebben en gerust een afspraak maken als er iets niet lekker zit.
Els

Vrouw - 38 jaar - ME en fybromyalgie
Al 20 jaar heb ik ME en fybromyalgie. Maar ook al had een goed dagschema met alles verspreid over de dag.. mijn handen gingen steeds krommer staan en werden stijver als ik iets gedaan had. Ook met het fietsen (met elektrische fiets) ging het in mijn beenspieren steeds minder soepel. Ook vanwege littekens in mijn voeten had ik het op een of andere manier altijd koud. Ik wilde al lang naar de APS maar een afspraak maken leek me na veel teleurstelling bij andere behandelaars toch moeilijker dan gedacht. Maar toen ik eenmaal de stap had gezet was ik meteen tevreden.

Miriam is heel aardig en luistert goed naar de klachten. Ook bekijkt ze naar de nevenklachten en wat ze daaraan kan doen. Sinds ik de APS therapie volg lijkt mijn doorbloeding stukken beter, heb geen koude voeten meer. Ook mijn spieren en gewrichten zijn een stuk soepeler. Ik had ook de ene na de andere ontsteking in mijn lijf, maar nu heb ik gemiddeld 1 a 2 doktersbezoeken per jaar vanwege ontsteking. Eerst zat ik er 1 a 2x per maand met nieuwe ontstekingen. Ik heb nu iedere zes weken een onderhoudsbehandeling en merk in week 5 (soms in 4 al) dat het echt weer tijd wordt (om zoals ik het lachend zeg: er wat stroom op te zetten :) haha voel je niet ;) )

De vorige behandeling had ik ineens bot uitgroei in mijn voet het wrong wat in het midden van mijn bovenvoet. De dokter dacht aan evt opereren maar eerst wilde ik het even afwachten. De dag erna kwam ik bij Miriam en die deed met de applicator op de plek waar ik ‘last’ had. Nu zit het extra botje er nog wel maar het drukt nergens meer tegenaan, dus hopelijk blijft het zo en heb ik weer een operatie/ingreep bespaard.
Miriam ik hoop dat je bij veel mensen hun klachten kunt wegnemen of in ieder geval verlichten. Dat maakt het leven weer stukken draaglijker en mooier.

Vrouw - 42 jaar - uiteenlopende pijnklachten vooraf, gedurende de behandelingen diagnose artrose gekregen
Nadat vriendinnen mij 2 jaar geleden tijdens een etentje, waarbij ik het lange zitten amper volhield, voor de zoveelste keer aanraadden om een afspraak met Miriam te maken, heb ik de volgende dag toch de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gemaakt. Ik ben een vrij nuchter type, sta nogal sceptisch tegenover het alternatieve circuit, maar onder het mom van "Baat het niet dan schaadt het niet" ben ik overstag gegaan.
Mijn eerste kennismaking met Miriam was erg prettig. Ze hoorde me rustig aan, stelde me op mijn gemak en ging vervolgens aan de slag. Wat ze precies doet weet ik tot op de dag van vandaag niet, maar de afgelopen twee jaar heb ik aan den lijve ondervonden dat wat ze doet werkt. Ik kom nog steeds ongeveer om de 8 weken bij haar en voelde me, toen ik een maand of 9 geleden in het ziekenhuis te horen kreeg dat er op verschillende plekken in mijn lichaam sprake is van artrose, door haar wél gehoord. Daar waar de reumatoloog niet veel meer zei dan: "Doe niet te veel, en doe niet te weinig en neem een pijnstiller" gaat Miriam wel concreet aan de slag om de pijn te verlichten/weg te nemen. Ik voel me bij haar gehoord en serieus genomen en bovenal....geholpen!
Mary

Man - 41 jaar - pijn nek, schouders, armen en tintelingen
Nadat ik klachten had van tintelende handen (met name links) maakte ik een afspraak met APS Praktijk Vitalis. De pijn trok vanuit mijn handen via mijn armen naar mijn schouders en nek maar ook naar mijn gezicht/hoofd. Na diverse behandelingen werden de klachten langzaam minder. Met name de klachten van mijn handen en gezicht/hoofd zijn helemaal verdwenen. De nekklachten heb ik onder controle wetende dat ik goed op mijn houding dien te letten. Maak gerust een afspraak je hebt niks te verliezen!

Vrouw -  54 jaar - uiteenlopende klachten
Door de jaren heen ben ik met uiteenlopende klachten bij APS Praktijk Vitalis onder behandeling geweest.
Als er weer eens een klacht op komt zetten waaronder spierklachten van rug met uitstraling in mijn bovenbeen, maak ik een afspraak met Miriam.
Ik kan meestal vrij snel terecht, en heb daarna ook snel resultaat van de behandeling, na een paar behandelingen kan ik weer goed functioneren.
Ook kun je altijd goed je verhaal kwijt, en worden er goede en nuttige adviezen gegeven, wat voor mij ook belangrijk is en waar ik ook dankbaar gebruik van maak.
Kortom een fijne praktijk met goede resultaten!
Yvonne

Vrouw - bekkeninstabiliteit
Mijn klachten, vooral buikpijn, waren al lange tijd aanwezig en na diverse onderzoeken kwam de diagnose bekkeninstabiliteit. Fysiotherapie en oefeningen gaven niet het gewenste resultaat. Mijn grote hobby wandelen/lopen met mijn vriendin was niet meer mogelijk. Alleen wat rond lopen in en om het huis met behoorlijk wat pijn na afloop.Zwemmen was het enige alternatief totdat ik geattendeerd werd op APS Praktijk Vitalis. Na een prettig intake gesprek met Miriam is mijn behandeling begonnen. Het was niet pijnlijk, eerder een ontspannen uurtje en we hadden/hebben altijd gesprekstof genoeg. Ik kan weer lekker lopen zonder klachten tweemaal per week ± 5 tot 10 km per keer. Ik ga nog eens per 8 weken naar Miriam voor een onderhoudsbeurt om het maar cru uit te drukken. Een bijkomend voordeel is dat ik via de zorgverzekering een groot gedeelte van het consult vergoed krijg. Ik vind het een verrijking van mijn leven dat ik bij APS Praktijk Vitalis zo goed geholpen word.
Beppie van der Zanden

Vrouw - artrose
Een half jaar geleden kwam ik bij APS praktijk Vitalis omdat ik het mezelf gunde om met minder pijn te willen leven. Ik had nl al een paar jaar last van artrose m.n. in mijn vingers (wringpijn rondom mijn laatste vingerkoortjes wat zichtbaar werd in witte strookjes). Daarbij had ik het jaar daarvoor een lelijke val gemaakt met de fiets over de kop waarbij ik een diep stekende pijn bleef houden aan mijn rechterschouder. Ik had me destijds vooral met mijn pols opgevangen. Dit pijnpunt is gaan irriteren en gaf na een periode van intensief werken met die arm een acute slijmbeursontsteking. Dat was de reden dat ik doorzette om naar APS Praktijk Vitalis te gaan.

Mijn ervaring tijdens de behandelingen is dat er zeer zorgvuldig wordt afgetast waar de pijnklachten zich bevinden en dat er op een hele prettige, zachte manier (via electrodes) gelijkstroom door de belaste delen van je lijf wordt gestuurd. Je geeft zelf aan wanneer je de prikkels voelt zodat het niet te hard gaat. De elektrodes zijn speciaal voor mij en worden voor de volgende behandeling bewaard. Tijdens de behandeling wordt ter aanvulling in meer holistische zin het gesprek gevoerd rondom de pijn en de betekenis daarvan en wat het je wil vertellen. Dat maakt dat je anders naar je signalen gaat kijken en er steeds beter naar gaat luisteren. In mijn verhaal betekende het dat ik na de eerste behandelingen een diep moe-gevoel kreeg, daarna werd het elke keer milder en had ik na 2x beduidend minder pijn in mijn vingers en handen en was mijn energiepeil veel mooier in balans gekomen. Het directe ‘pijnpunt’ in mijn schouder was na 2x ‘verdwenen’ en mijn piano-handen zijn meer blij :) De wittige knokkels zijn veel rustiger geworden en heb meer kracht terug in het einde van mijn vingers.
Annemie van Poppel

Man - pijnklachten in armen
Ik ben bij je in de APS praktijk terecht gekomen met klachten in mijn armen.
Mijn ervaringen zijn positief op de behandeling en de totale omgang.
Henk Jaspers

Vrouw - 70 jaar - polyneuropathie artrose
Voor anderhalf jaar terug had ik door mijn hele lichaam veel pijn. Vanaf dat ik met APS behandelingen ben begonnen is de pijn weer dragelijk. De pijnklachten kunnen nog wel eens schommelen maar blijft niet meer zo lang hangen.
Door mijn polyneuropathie artrose zal ik altijd pijn blijven houden maar niet meer zo extreem, ik kan mijn lichaam nu beter ontspannen. Ik ben heel tevreden.
Hanny

Vrouw - 37 jaar - neuralgische amyotrofie
Voor een aantal jaren terug is er bij mij neuralgische amyotrofie ondekt.

Neuralgische amyotrofie is een aandoening van de zenuwen die wordt gekenmerkt door het in terugkerende aanvallen optreden van pijn in de schouder, arm en hand, gevolgd door een gehele of gedeeltelijke verlamming van de spieren op deze plaatsen. Dit geeft erg veel pijnklachten, in mijn schouder, rechter arm en bij mijn hand tintelingen in mijn vinger. Ik ben bij de Miriam in de praktijk gekomen omdat ik weer opnieuw een aanval had en ik eigenlijk niet meer wist wat nu goed zou helpen. Ik dacht, ik kan het altijd een keer proberen.

Na de eerste behandeling (een paar dagen erna) merkte ik al wat verbetering.
Na de tweede behandeling had ik geen constante zeurende pijn meer.
En na de vierde behandeling was ik pijn vrij en ging het weer goed met mij.
Daarna heb ik nog een paar onderhoudsbehandelingen gehad.
En ben nu alweer een hele tijd aan zo goed als pijnvrij.

Ik ben ontzettend geholpen door Miriam van APS Praktijk Vitalis.
Linda

Vrouw - 71 jaar - pijn in bovenbeen en kuit
Graag wil ik je bedanken voor de geweldige resultaten wat betreft mijn rechter bovenbeen/kuit. Ik kan mijn been weer normaal gebruiken en alle pijn is verdwenen. Wat een opluchting, na twee jaar pijn, behandelingen bij fysiotherapie, niets hielp. Alleen jouw behandelingen hebben mij van alle ellende afgeholpen. Mocht het ooit nodig zijn, dan weet ik dat ik direct naar jou moet gaan. Nogmaals heel veel dank.

Vrouw - fibromyalgie en artrose
Jaren geleden ben ik op uitnodiging van een familielid meegegaan naar een KBO informatie avond over pijnbestrijding. Met de instelling baat het niet, dan schaad het niet, ben ik naar deze avond gegaan. Miriam vertelde vol passie hoe zij mensen met pijnklachten zou kunnen helpen. Aangezien ik al jaren klachten had van artrose en fibromyalgie dacht ik na de informatie 'dit kon het weleens zijn voor mij'.

De volgende dag meteen een afspraak gemaakt. Na een paar behandelingen ging het zienderogen beter met mij. Ik had vooral moeite met opstaan, aanlopen, uit een auto komen. Dit ging steeds beter. De kunst was om een schema te bedenken waar ik het meeste baat bij zou hebben. Ik kom nu al jaren bij Miriam 1 keer in de 4 a 5 weken en dat houdt me goed op de been. Soms wordt een probleempunt extra aangepakt, een andere keer is het gewoon onderhoud. Vaak geeft Miriam ook tips wat je zelf kan doen voor verbeteringen. Door mijn komst bij Miriam is mijn leven een stuk aangenamer geworden. Minder pijn, opstaan gaat beter en aanlopen helemaal. Ik hoopte dat ik 50% minder klachten zou krijgen, dit werd zeker 80%.

Na jaren ben ik mijn familielid nog steeds dankbaar dat zij mij uitnodigde om mee naar de informatie avond over pijnbestrijding te gaan. Maar ook Miriam ben ik dankbaar dat zij mij zoveel meer vreugde in het leven heeft gegeven door haar behandeling.
Ria Tijssen

Vrouw - 45 jaar - schouderklachten
Een zere schouder, ach daar had ik al jaren last van, het is niet anders.
Totdat ik bij Miriam op bezoek ging. Na drie behandelingen was het zo goed als weg. Wauw!!! En dat zonder pillen of pijnlijke massages. Sindsdien blijf ik in "onderhoud" en zijn telkens ook de andere kleine klachtjes weer weg.
Een echte aanrader!!!!

Vrouw - 64 jaar - spanningsklachten 
Door spanningspijnen werd ik steeds minder mobiel. Via een kennis kwam ik in aanraking met APS Praktijk Vitalis. De eerste behandelingen waren als een openbaring voor mij, de verschrikkelijke pijnen en slapeloze nachten werden steeds minder en had ik mijn gelukkige leven weer terug.

Nu zijn mijn behandelingen teruggebracht tot een onderhoudsdosis en heb ik veel minder pijn. Daarom wil ik APS Praktijk Vitalis hartelijk danken dat ik mijn leven weer terug heb.

Man - 42 jaar - pijnklachten bovenarm
Ruim 5 maanden had client pijn in de bovenarm met name hevige pijn bij inspanning, bijvoorbeeld tijdens het zwemmen. Zijn reactie na 4 behandelingen en 4 maanden verder;
Ik ben inmiddels redelijk pijnvrij. Jouw voorspelling dat de pijn minder zou worden door herstel op celniveau is bewaarheid en met tennis gaat het goed en speel ik pijnvrij. Mijn arm kan ik inmiddels weer helemaal strekken naast mijn hoofd en dan voel ik het nog een klein beetje, maar dit is eerder een stijf gevoel, dan een pijnlijk gevoel.

Vrouw - 41 jaar - pijnklachten in arm en nek/schouder
Sinds december 2016 had ik toenemende mate klachten aan mijn arm en nek/schouder, op een gegeven moment liep ik met heftige tintelingen en uitstralingspijn rond. In eerste instantie ben ik gestart met manuele therapie, maar na een aantal behandelingen bleek dit geen effect te hebben en bleven de klachten onverminderd aanwezig. Dit resulteerde in het niet meer goed kunnen uitvoeren van huishoudelijke karweien, slecht slapen en ik moest mijn hobby tennis stilleggen. Via een kennis werd ik getipt, dus ik ben direct in de telefoon geklommen om een afspraak te maken bij Vitalis. Na de eerste behandeling was ik al van zo'n driekwart van mijn pijnklachten af!! Zo wonderlijk om na maanden pijn ineens zo'n verschil te  voelen. Na nog enkele behandelingen is het herstel voldoende en kan ik weer lekker tennissen!! zo blij mee...

Dank je wel voor je goede zorgen Miriam

Vrouw - 37 jaar - rugklachten
Echt een aanrader. Ging er heen met rugklachten en ben overal vanaf. Erg goed geholpen door Aps Praktijk Vitalis. Erg vriendelijk en behulpzaam. Dank je wel miriam!!

Man - 68 jaar -  aangezichtspijn
Na twee afspraken is cliënt zo goed als pijnvrij. Na de derde behandeling geen pijn meer 's ochtends, geen pijn meer met kauwen en geen medicatie.

Man - 53 jaar - 5 tot 7 jaar rug- en nekklachten en last van spanning in het lichaam
Heeft meerdere therapieën geprobeerd, met weinig tot geen succes. Na zes behandelingen in de praktijk geeft cliënt aan dat rug en nek goed aan voelen, zonder noemenswaardige pijnklachten. Hij is bewuster van zijn lichaam. Mede ook door het inzetten van een supplement is de spanning in zijn lichaam zo goed als verdwenen en heel goed hanteerbaar. We gaan door met maandelijks een 'onderhouds' behandeling.

Vrouw - 41 jaar - fibromyalgie
Cliënt heeft al circa zes jaar veel druk op nek en schouders, pijnlijke heup, knieën en vingers, regelmatig hoofdpijn en is vermoeid. Na drie behandelingen heeft cliënt al minder pijnklachten. Na zes behandelingen slaapt ze bovendien beter en is er sprake van minder stijfheid. Na vijf behandelingen overgegaan op 1 keer per maand behandelen. Negen maanden later gaat het nog steeds prima en gaan we over tot 1 keer in de acht weken een onderhoudsbehandeling.

Man - 43 jaar - ziekte van Bechterew
Client heeft Bechterew en de laatste jaren is er sprake van een verslechtering. Bij deze aandoening raken de gewrichten van het bekken en de wervelkolom ontstoken. De ontstekingen zijn pijnlijk en er ontstaat stijfheid. Zijn nek, schouder en onderrug zijn stijf en pijnlijk. Naar rechts en links draaien met het hoofd gaat moeilijk.

Na een tweetal behandelingen voelt zijn schouder al minder pijnlijk en is de beweeglijkheid van zijn hoofd en nek verbeterd. Na een vijftal behandelingen kan worden overgegaan tot een maandelijkse onderhoudsbehandeling. Client is erg tevreden.

Vrouw - rugklachten sinds haar jeugd / fibromyalgie

Een cliënt met fibromyalgie klachten in behandeling. Vreselijke pijnen in armen, benen en heupen. En vanaf haar jeugd heeft ze erg last van rugpijn. Voor de behandeling gaf ze haar rugpijn een pijnscore van 9 (op een schaal van 1 tot 10) en na de eerste behandeling was dat een 4 geworden. Bovendien voelt ze zich stukken beter. Haar lichaam voelt niet meer zo drukgevoelig. Tevens is ze aan het afbouwen met haar reguliere pijnmedicatie.
Het gaat de goede kant op, maar we gaan door. De scherpe kanten zijn er gelukkig al af na 3 behandelingen.

Update, een aantal weken later: niet alleen haar pijnklachten zijn significant verminderd, maar client geniet weer van het leven en kan dingen doen die ze al jaren niet meer kon doen. Haar eigen woorden; "ik heb mijn leven weer terug".

Vrouw - 48 jaar - nek- en schouderklachten / fibromyalgie

Lieve Miriam,
Bedankt voor alles wat je tot nu toe voor me gedaan hebt! Je bent een kanjer.
Je zorgt ervoor dat niet alleen de pijn supersnel weg is maar je krijgt bij jou ook adviezen over supplementen en wat ook heel belangrijk is; de gezonde voeding....
Je zit vol oprechte aandacht, en bent een lief en warm mens!
Ik beveel je aan in iedereen in mijn omgeving.
Als ik volgend jaar een reset nodig mocht hebben zal ik niet schromen om je te bellen..
Nogmaals bedankt en een lieve groet van Feike

Vrouw - M.E. en fibromyalgie
Ik heb al sinds 18 jaar last van M.E. en fibromyalgie. Na menig ziekenhuis en alternatieve geneeswijzen durfde ik de teleurstelling van het niet helpen van een behandeling niet meer aan. De pijn/kromme handen en de moeheid werden erger. Benen wilden niet vooruit en ik leefde met zware druk op mijn voorhoofd waardoor ik alleen nog maar aan de pijnstilling zat. Toch de stap maar wagen om nog een keer iets te proberen. Altijd al als ik een artikel las over APS dacht ik; dat zou wel wat kunnen zijn voor mij. Alhoewel de drempel mega-laag is heb ik het maken van de eerste afspraak toch telkens uitgesteld. Bij Miriam voelde ik me meteen op mijn gemak. Al meteen na de eerste behandeling ging het stukken beter. Nu een paar maanden verder en verschillende behandelingen met APS therapie, ESB met laserpen en ook pijnpunten weghalen/masseren, voel ik me stukken fitter. Ik loop weer gewoon zonder pijn, geen een pijnstiller meer gehad en ook geen kromme vingers meer. Echt een verademing… waarom was ik hier niet eerder aan begonnen…
Ook heb ik verbrijzelde tenen. Ik voelde er heel vaak vooral ’s nachts 100.000 naalden in en kramp maar sinds de behandelingen heb ik ook daar geen een keer last meer van gehad. Durf de stap te wagen!"

Vrouw - chronische lage rugpijn door vergroeiing

Door het enthousiasme van mijn moeder dacht ik laat ik eens kijken wat APS voor mij zou kunnen betekenen. Ik heb door een vergroeiing in mijn rug chronische lage rugpijn. Mijn eerste kennis maken met de praktijk was erg aangenaam, zo persoonlijk en Miriam is een vrouw die je op een eerlijke manier zo goed mogelijk wil helpen. Ze kijkt ook naar het totaalplaatje en niet alleen naar de klachten waar je specifiek voor komt. Dan brengt ze jouw klachten in kaart en gaat aan de slag. Wat ik zelf als erg bijzonder ervaar is de ESB. Ik heb ook ervaring met chiropractie maar deze behandeling gaat dwars door de weerstand van je lijf heen en dat is bij ESB niet zo. ESB is een mooie milde vorm van corrigeren. Ik heb daar echt veel baat bij gehad. En dan ook nog eens een stukje voedingsadvies. Echt in een woord top. Op de vraag ben ik geheel van mijn klachten af is het eerlijke antwoord NEE. Maar ja een vergroeiing kan niemand wegnemen. Op de vraag ben ik beter in balans en zijn de kantjes van de pijn weg dan is mijn volmondige antwoord: JA.
Overigens is mijn moeder wel geheel van haar klachten af.
Mijn oordeel:
Echt een top praktijk met een open en eerlijke en warme therapeut.

Vrouw - 62 jaar - bekkeninstabiliteit

Vandaag was ik voor de 5e keer bij Miriam. Al verschillende jaren liep ik met buik- en rugklachten rond. De uiteindelijke diagnose was bekkeninstabiliteit. Alleen oefeningen zouden soelaas kunnen bieden. Al mijn sporten en oefeningen ten spijt geen verbetering maar eerder verslechtering. Nu ik bij Miriam onder behandeling ben heb ik voor het eerst sinds jaren geen buikpijn meer. Bij bepaalde handelingen zoals vegen en ramen lappen komt de pijn in mijn bekken weer terug maar is na enkele dagen ook weer weg.
Het is zoals Miriam belooft een pijnvrij leven. Geweldig!!!!!! Bedankt Miriam.

Vrouw - 37 jaar - vermoeidheid en pijnklachten in nek en schouders 

Met vermoeidheids- en pijnklachten in nek- en schoudergebied kwam ik in de praktijk. Omdat deze klachten reeds jaren bestaan en tot nu toe geen behandeling toereikend was, was ik wat sceptisch. Iets van 'eerst zien, dan geloven'. Na de eerste behandeling merkte ik al meteen verschil op qua beweeglijkheid van mij nek. Heel bijzonder. Juist omdat de pijnklachten al lang een rol spelen in mijn leven. We hebben met elkaar afgesproken een APS-apparaat te huren, zodat ik een maand lang zelf kan behandelen. Tijdens het gebruik, kon ik duidelijk merken dat mijn lichaam afvalstoffen afvoerde. Na een week behandelen kreeg ik al meer energie. Dat was moeilijk te geloven, maar toch was het zo. Na de maand behandelen, had ik weer een afspraak in de praktijk, daar werd bevestigd dat de beweeglijkheid van mijn nek inderdaad was toegenomen. Met het verdere behandelen in de praktijk, verdween ook het laatste 'knakje' dat ik opmerkte bij het draaien van mijn nek. Na de behandelingen die ik heb gehad, kan ik zeggen dat mijn vermoeidheid en pijn nog niet vereffend zijn, maar zeker wel verbeterd. En daar ben ik erg blij mee. APS-therapie is zeker aan te raden.

Man - 59 jaar - pijnklachten in benen, bovenmatige vermoeidheid en aangeboren functieverlies in het linkerbeen

Altijd had ik pijn. Zodra ik de eerste stap uit bed zette begon het. Met de APS therapie en gerichte aanpak door Miriam zijn de klachten opmerkelijk afgenomen. De pijn is vrijwel geheel verdwenen en ik heb weer voldoende energie om de dingen te kunnen doen die ik wil doen. Het grote voordeel is dat Miriam ook in gerelateerde zaken, zoals voedingsleer, bekwaam is. Zij bekijkt het hele probleem en niet alleen een onderdeel. Dat zorgt ook voor nuttige adviezen, die het effect van de behandeling verder versterken.

Man - 74- migraine

Cliënt had vanaf zijn vierentwintigste jaar veelvuldig last van migraine aanvallen. Hij heeft verschillende therapieën en behandelingen gehad, maar helaas kwam hij hier niet verder mee. Totaal heeft hij bij APS Praktijk Vitalis drie behandelingen gehad in een drietal maanden waarin ook het voedingspatroon is besproken en aangepast evenals een vitaminetekort. Na de eerste behandeling had cliënt nog wel wat last van hoofdpijn, maar het zette niet door. Cliënt voelt zich goed en is minder gespannen. Een viertal maanden verder gaat het nog steeds goed. Hij heeft in deze vier maanden maar twee keer een migraine aanval gehad en deze duurden ook minder lang dan voorheen. 

Vrouw - 59 jaar - lichamelijke- en geestelijke klachten

Na een hele nare ervaring (gewapende overval), kwam ik met heel veel problemen thuis te zitten. Twee jaar lang heb ik hulp gehad van een psycholoog en een psycho-therapeut waar ik veel aan heb gehad, maar de lichamelijke klachten zijn altijd gebleven. Dat wil zeggen; als er maar iets gebeurde waar ik veel moeite mee had dan kreeg ik allerlei klachten. Vooral spierkrampen, dat deed wel zo ontzettend pijn, dat kan ik niemand vertellen. Specialisten in het ziekenhuis bezocht van reumatoloog tot neuroloog, maar niets hielp.

 

Zo ook een dik jaar geleden, krampen tussen mijn schouderbladen. Dat trok dan naar mijn armen en ik wist met mezelf geen raad. De huisarts gaf de schuld aan spanningen en daar kon ik het mee doen. Wel 5 keer terug geweest, deed 's nachts geen oog dicht en zo nog maar een paar keer naar de fysiotherapie. Daar heb ik een heel traject doorlopen. Het hielp een paar dagen, dan ging het redelijk, maar daarna was het weer mis. Via een tweede fysiopraktijk bij dry-needle therapie terecht gekomen. Zelf was ik helemaal van de kaart en dacht dit gaat nooit meer over. De therapeut heeft verschillende behandelingen gedaan en kwam met de conclusie dat er meer speelde dan alleen die verschrikkelijke spierkrampen.

  

Door een kennis ben ik bij APS Praktijk Vitalis terecht gekomen en kan ik aan de hele wereld wel laten weten hoe blij ik daarmee ben. Miriam is met me aan de slag gegaan en al vanaf de eerste behandeling HEB IK GEEN SPIERKRAMPEN MEER GEHAD. Daarna is ze verder gegaan met mijn geestelijke gesteldheid, waar mijn hoofd vol zat met allemaal oude 'wonden' om mijn hoofd eens goed leeg te maken.

Ik kan iedereen vertellen dat ik in een tijd van ongeveer 8 weken door Miriam en haar behandelmethoden, mijn leventje weer een heel stuk op de rit heb. Mocht ik ook op wat voor manier dan ook een terugval krijgen dan is een ding zeker, mijn weg naar Miriam met haar therapie zal ik altijd weten te vinden. Tegen degene die dit leest en zich ook geen raad meer weet zou ik willen zeggen; wacht niet langer en ga ervoor.

 

Vrouw - 40 jaar - ziekte van Bell / Bellse parese

Op mijn werk begon mijn rechter oog te tranen en mijn mond voelde steeds meer verdoofd aan. In het ziekenhuis werd de verlamming van Bell geconstateerd. Omdat dit niet neurologisch is, werd ik door de neuroloog naar huis gestuurd. Eenmaal thuis zit ik vol vragen en onzekerheden. Op google lees ik de symptomen van Bell, maar nergens lees ik hoe ik hiermee om kan gaan. Er wordt alleen maar gezegd dat herstel lang kan duren. Ik raadpleeg de neuroloog, huisartsen en diverse sites, maar iedereen heeft andere adviezen. Kortom, ik zie door de bomen het bos niet meer.


Op advies van een arbo-arts ben ik gaan lezen over APS therapie en heb ik een afspraak gemaakt. Dit bleek heel goed, omdat er serieus naar mijn klachten wordt geluisterd en de klachten ook afnemen. Mijn zenuwen worden gestimuleerd waardoor ik steeds meer gevoel en functies terugkrijg. Aan de hand van oefeningen kan ik mijn vooruitgang ook daadwerkelijk zien. Ook bijkomende klachten zoals ontstekingen en vermoeidheid worden bekeken en waar mogelijk opgelost.

 

Mijn mond staat zo goed als normaal, terwijl die in het begin enorm scheef stond. De verwachting is nu dat alles weer goed komt en ik ben overtuigd van het feit dat de behandelingen een enorme bijdrage hebben geleverd.


Kortom: een absolute aanrader!
(geschreven twee maanden na de eerste behandeling)

Vrouw - 22 jaar - ernstige pijn in nek, armen en schouders

Ik heb last van erge pijnen in de nek, armen en schouders. Ik gebruikte vrij zware pijnstillers maar daarnaast had ik nog veel pijn. Na diverse artsen, fysiotherapeuten, osteopathie en ergotherapie geprobeerd te hebben, zonder noemenswaardige resultaten ben ik bij Miriam terecht gekomen. Ik dacht om het bovengenoemde lijstje aan te vullen kan ik dit ook nog wel proberen, ik had immers niets te verliezen. Miriam is een erg aardige vrouw en heel erg begaan met je. Ze is enthousiast over haar vak, geeft goede en bruikbare tips en is daarnaast ook eerlijk.

 

De APS en Dorn therapie hebben mij door een half jaar afstuderen heen geloodst. Mijn grootste struikelblok tijdens het afstuderen was het vijf dagen per week achter de computer zitten. Terwijl ik daar maar beperkt achter kon, met erg veel pijn. Ik merkte verlichting in de hoeveelheid pijn en de overspannen spieren kwamen weer wat tot rust na een behandeling. Ik ben nog niet geheel van mijn pijn afgekomen, maar ik ondervond na een behandeling wel enkele dagen verlichting aan hoeveelheden pijn. Dankzij Miriam heb ik mijn afstuderen toch kunnen doorzetten en kunnen afronden.


Man - 46 jaar - ernstige pijn in onderrug (al 18 jaar) / pijnklachten nek en schouder met uitstraling

Overal ben ik geweest met mijn pijnklachten in mijn onderrug: artsen, specialisten, fysiotherapeut, manueel therapeut, acupunctuur, noem maar op. Niets en niemand kon me helpen. Altijd had ik pijn in mijn rug met een uitstraling naar mijn been en voet. Ik heb zelfs twee keer een half jaar lang een korset gedragen en zware pijnstillers geslikt. Toen heb ik medio 2009 een afspraak gemaakt bij Miriam, met de instelling van 'baat het niet dan schaadt het niet'. Zij heeft mij behandeld met micro electro therapie en de Dorn methode. Na twee behandelingen merkte ik dat mijn rug beter aanvoelde. De zenuwpijnen in mijn billen waren al voor de helft afgenomen. Na zes behandelingen kon ik zeggen dat het erg goed ging. Mijn onderrug voelde nog wel wat stram, maar de tintelingen waren geheel weg. Ook had ik geen pijn meer in mijn onderbuik. We besloten om even te stoppen met de behandelingen. Miriam had al aangegeven dat de therapie nog doorwerkt en ja hoor, dat heb ik geweten. Een aantal weken later was ik helemaal pijnvrij. De stramheid was ook weg. Het ging echt goed. Inmiddels heb ik zelfs meegewerkt aan de bouw van een nieuw eigen huis. En dat zonder pijn. Dit had ik me nooit kunnen voorstellen. Helemaal pijnvrij.

Een aantal weken geleden kreeg ik plotseling last van mijn schouder met uitstraling naar mijn arm en zelfs tintelingen in wijsvinger en duim. Ik kan het het beste omschrijven als een zeer vervelende, zeurende zenuwpijn. Bij het draaien van mijn nek of als ik moest niezen, trok de pijn door van mijn nek via mijn schouder naar mijn vingers. Weer ben ik behandeld door Miriam en na de derde behandeling voelde ik al weer verbetering. Ik kon beter naar links en rechts kijken. Na vier behandelingen is er een omslagpunt gekomen; het ging echt een stuk beter. Nu na de vijfde behandeling kan ik gelukkig zeggen dat ik weer geheel pijnvrij ben.

 

Vrouw - 60 jaar - pijn in onderrug, lies en onderbuik

Pijn, heel veel pijn had ik voordat ik bij Miriam kwam.

Regelmatig kwam ik voor mijn klachten bij artsen en specialisten, maar als pijn niet op een vaste plek zit, zou het volgens hun niet te behandelen zijn. Ik moest maar paracetamol of andere pijnstillers nemen. Vaak fietste ik langs APS Praktijk Vitalis en dacht 'dat ga ik proberen'. Eerst een drietal weken twee keer per week voor behandelingen. Na een aantal weken heb ik een apparaat gehuurd en tenslotte heb ik er zelf een gekocht. Vanaf het moment dat ik met behandelingen ben begonnen heb ik nog maar een enkele paracetamol gebruikt en ik kan nu na ongeveer drie maanden zeggen dat ik blij ben dat ik het zo heb aangepakt. Ik ben nog niet helemaal pijnvrij, maar het gaat stukken beter.Vrouw - 30 jaar - Whiplash

Ik ben een jonge vrouw van 30 jaar en wil bij deze graag mijn ervaring met u delen:
Zo'n twee en een half jaar geleden heb ik al kennis gemaakt met APS-therapie.
Toen het dus een aantal maanden geleden weer slecht met me ging (ik heb namelijk bijna 3 jaar geleden een whiplash opgelopen en heb daardoor veel last van hoofdpijn, oorpijn, misselijkheid, duizelijkheid, ik heb weinig energie en heb erg veel moeite om met drukte om te gaan) en ik zelfs weer in de ziektewet terecht kwam, besloot ik om me maar weer eens te laten behandelen.

Omdat een paar kennissen enthousiast waren over Miriam, heb ik ook maar eens contact met haar opgenomen. Op 18 mei ging ik voor de eerste keer naar haar toe. We hebben samen meteen 6 afspraken in 3 weken gepland. In die paar weken merkte ik meteen verschil! Omdat ik al een aantal jaren met deze klachten kamp had ik natuurlijk wel wat meer nodig dan die 6 behandelingen. We dachten allebei dat ik er nog meer baat bij zou hebben als ik het APS-apparaat voor een maand zou huren. Met behulp van een persoonlijk behandelschema kon ik mezelf nu behandelen wanneer ik dat wilde. Na die maand waren mijn klachten nog meer verminderd! Ik kon geweldig goed slapen (mede omdat ik mijn nek weer beter kon draaien) mijn hoofd en oorpijnen waren minder intens en ik had ook weer meer energie!

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik erg veel baat heb gehad bij de deskundige adviezen en behandelingen van Miriam! Het is fijn te ervaren dat er moeite wordt gedaan voor je! Aarzel dus niet langer en win vrijblijvend advies bij haar in!

Vrouw - 49 jaar - Pijnscheuten en krampen
Ik had heel veel last van mijn voet, wat volgens het ziekenhuis een slechte doorstroming van de bloedvaten zou zijn. De pijn die ik voelde was een stekende pijn de hele dag door. Ik had ook veel krampen in mijn kuiten, vooral 's nachts. Ook pijnscheuten in mijn hoofd. Dit legde ik neer bij mijn ziekte (syndroom van Sneddon), maar na APS behandelingen zijn de klachten verdwenen of bijna weg. Dit allemaal dankzij APS therapie bij Miriam.

Vrouw - 67 jaar - Pijnlijke arm
Sinds enige tijd had ik last van mijn linker bovenarm. Een pijnplek die doorstraalde richting mijn schouder. Ik werd 's nachts meerdere malen wakker van de pijn in mijn arm en ik kon er niet op liggen. Tijdens mijn werkzaamheden had ik er erg veel last van. Het kostte moeite om de arm zijdelings omhoog te tillen. Ik heb zelfs overwogen om er een spuit in te laten zetten. Ik ben begonnen met APS therapie en al heel snel begon ik te merken dat ik beter kon slapen en dat de pijn steeds minder werd en uiteindelijk na een aantal behandelingen niet meer aanwezig was. Nu, een aantal maanden later, ben ik nog steeds pijnvrij.

Vrouw - 36 jaar - Blaasontsteking
Ik heb regelmatig een blaasontsteking en soms gaat dit gepaard met erg hevige pijn. Zo ook de laatste keer. Die keer ben ik op de tweede dag naar Miriam gegaan voor een behandeling. De volgende dag was de pijn al met tweederde verminderd. Echt super! Ik ben blij dat mijn blaasontsteking snel over was zonder medicatie. Mocht ik weer last krijgen van een blaasontsteking, dan laat ik me meteen weer behandelen.

Man - 46 jaar - Hevige knieblessure
Tijdens de voorbereiding van mijn sportieve actie voor de Doe Een Wens Stichting (21 en 22 juni 2009) raakte ik op de fiets ten val. Ik blesseerde mijn knie en daar bleef ik maanden mee sukkelen. De klachten werden steeds heviger. Ondanks dat ik niet wist wat APS therapie was, stond ik er wel voor open. Al na een aantal behandelingen verdwenen een aantal van mijn klachten. De pijn in mijn knie was weg met de wetenschap dat er met mijn knie iets niet goed was. Ook werd ik steeds overtuigender van mijn kracht. De angst last te krijgen van mijn onderrug en knie tijdens het actieweekend verdween. Ik voelde me super goed. Ook in een stop tijdens het actieweekend heeft Miriam mij behandeld en mijn algehele vermoeidheid was verdwenen. Pijnloos en volkomen fit fietste ik daarna verder richting de finish.

Man - 39 jaar - Herstel na het verlies van vinger
Begin van dit jaar verloor ik na een sprong over een poort een ringvinger. Vanaf het moment dat ik thuiskwam heeft Miriam mijn hand behandeld met APS therapie. De gevolgen waren enorm, dat wil zeggen: een zeer snelle en mooie genezing van de wond, na twee weken geen fantoompijn meer en wat ook heel belangrijk is dat ik deze traumatische ervaring door de behandelingen goed heb kunnen verwerken. Ook de artsen in het ziekenhuis waren over mijn herstel zeer tevreden. Nu in augustus 2009 voel ik me weer goed ondanks het gemis van mijn ringvinger.

Vrouw - 50 jaar - Rugklachten
Ik heb enkele weken met pijn in mijn rug gelopen. Na een bezoek aan de huisarts kreeg ik pijnstillers. De pijn werd minder, maar ik kon 's morgens niet alleen uit bed stappen en lang zitten was ook niet mogelijk. Ik heb toen besloten om een afspraak te maken voor een behandeling. Na 3 behandelingen was de pijn verdwenen en kon ik weer opstaan en lopen zonder pijn.

Vrouw - 12 jaar - Slaapwandelen en nachtmerries
Al jaren heeft mijn dochter van 11 jaar last van slaapwandelen, nachtmerries en een opgeblazen gevoel. Daardoor kwam ze slaap tekort en was ze na elke inspanning moe. Na drie behandelingen werden de klachten al minder. Ze heeft nu totaal 6 behandelingen ondergaan en heeft sindsdien niet meer geslaapwandeld, geen nachtmerries gehad en het opgeblazen gevoel is ook weg. Mijn dochter bruist nu van de energie en daar geniet ik als moeder ontzettend van.

Vrouw - 49 jaar - Nekklachten
Na een advertentie gelezen te hebben van Praktijk Vitalis besloot ik om een afspraak te maken. Al een hele tijd had ik nekklachten. Vooral na het hardlopen, het werken aan de computer en bij het tuinieren. De eerste kennismaking verliep heel prettig en professioneel. Al meteen had ik het gevoel dat ik hier van mijn klachten af zou kunnen komen. En inderdaad na 4 behandelingen zijn we gestopt en gaat het nog steeds heel goed. Ik kan mijn nek beter ontspannen. En na het hardlopen voelt alles niet meer zo strak aan. Ook na intensief werken op de kwekerij gaat het nog steeds goed.

Vrouw - 37 jaar - MS (diagnose gekregen in 1997)
Uit pure nieuwsgierigheid een eerste behandeling ondergaan bij Miriam. Wow! Ik merkte meteen dat mijn lichaam reageerde, dat er echt iets gebeurde. Dezelfde avond, terwijl ik er helemaal niet bij stil had gestaan dat dat mogelijk was, liep ik beter, zelfs een aantal trappen op! De tweede behandeling was toen ik niet kon slikken van de keelpijn en daarnaast ook nog koorts had: gevalletje keelontsteking dus. Op maandagmorgen kreeg ik de behandeling, op dinsdag waren de 'glasscherven' uit mijn keel verdwenen en op woensdagavond was ik geheel klachtenvrij terwijl ik normaal gesproken veel langzamer dan gemiddeld genees vanwege mijn medicijngebruik. Na een maand lang dagelijks gebruik te hebben gemaakt van een APS-apparaat met begeleiding/ondersteunig van Miriam, is mijn enthousiasme alleen maar verder gegroeid. Het werkt fantastisch bij mij en ga zeker door met behandelingen!

Vrouw - 45 jaar - Artrose/fybromyalgie
Na een informatieavond van Miriam dacht ik: dit is het voor mij. Ik heb al jaren klachten van artrose en alle symptomen van reuma in de weke delen. Ik had altijd opstartproblemen met het opstaan uit een stoel en dan niet aan kunnen lopen. Uit een auto stappen was heel moeilijk. Dag en nacht had ik heel veel pijnen waardoor ik ook slecht sliep. Ik heb een afspraak gemaakt met de hoop op een pijnvermindering van 50 %. Na 2 behandelingen merkte ik al dat het beter ging. Mijn leven is een heel stuk aangenamer geworden. De pijn is wel met zo'n 80 tot 90 % verminderd. Ik kan zelfs weer een avondje staan op hakken zonder dat ik daar weer een  halve week van moet herstellen. Het is ook geen straf om naar deze therapie te gaan. Het doet geen pijn en werkt heel ontspannend.